Autódiagnosztika okostelefonnal egyszerűen – AD-005 bluetooth autódiagnosztikai hibakódolvasó teszt

IMG_1714

Szeretném most bemutatni a legnépszerűbb, okostelefonnal használható autódiagnosztikai műszerünket.

Ez a bluetoothos univerzális hibakódolvasó minden OBD2 rendszerű gépjárművel használható, ami azt jelenti, hogy benzines autókkal körülbelül 2002 évjárattól, dízel autókkal körülbelül 2004 évjárattól, márkától függetlenül!

 

Mivel bluetooth kapcsolatot használ az eszköz, így nincs szükség semmilyen vezetékre, vezeték nélkül fog kommunikálni a készülék a telefonunkkal. Nehogy azt higgyük, hogy a készülék csak okostelefonnal tud működni, hiszen a bluetoothnak köszönhetően használható számítógéppel, táblagéppel, stb…

IMG_1751

A hibakódolvasó tökéletesen használható a megfelelő alkalmazással bármilyen szoftverű táblagéppel, okostelefonnal legyen az IOS, Android, stb… Számos ingyenes és megvásárolható alkalmazásokat találhatunk az operációs rendszerünkben található áruházban (Pl: Play áruház, App store, stb..)

Mivel úgy gondolom, hogy most az Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonok a legnépszerűbbek, ezért egy Android rendszeren futó programmal mutatnám be.

Az egyik legnépszerűbb alkalmazás amivel használható a Torque, melynek létezik ingyenes és fizetős változata is. A fizetős változat ráadásul magyar nyelven is elérhető!

IMG_1727

Miután csatlakoztunk a telefonkészülékünkkel az autóhoz, a telefonból műszerfalat varázsolhatunk, hiszen különböző paramétereket tudunk rajta megjeleníteni, mint például teljesítmény, fordulatszám, sebesség, különböző hőmérsékletek, terhelés, átlagfogyasztás, üzemanyagszint, stb…

IMG_1732

A program rengeteg dolgot tud, nehéz lenne mindet felsorolni, ezért csak néhányat fogok bemutatni.

A kis bluetoothos eszközzel képesek vagyunk akár 0-100 km/h gyorsulást mérni, képes az utat kamerával videózni, miközben háttérbe vetíti a sebességmérőt, fordulatszámmérőt vagy amit csak szeretnénk.

Természetesen hibakódot is tudunk vele olvasni és törölni. Miután kiolvassuk a hibakódot megjeleníti a hiba kódját és a leírását is. Ezt egy egyszerű gombnyomással ki is törölhetjük. Miután kitöröltük az autó műszerfalán nem fog világítani a “Check engine” lámpa.

IMG_1743

Ezt az eszközt nem feltétlen csak autódiagnosztikai célokra ajánljuk, hanem nyugodtan megvásárolható szórakozási célból is, hiszen tényleg rengeteg dolgot megtudhatunk szeretett autónkról, amiket ez az eszköz nélkül sose tudnánk meg. Napokat el lehet vele szórakozni a sok funkciónak köszönhetően. 🙂

A bluetooth hibakódolvasó specifikációi és megrendelése a termék nevére kattintva vagy a következő linken keresztül érhető el: http://diagbolt.hu/szamitogepes-hibakod-olvaso-interfesz/37-bluetooth-obd2-univerzalis-hibakodolvaso-autodiagnosztika.html

Az Autó autósmagazin már kipróbálta, nézd meg milyen videót csináltak róla:

Próbáld ki Te is! Hiszen ha esetleg nem vagy elégedett a készülékkel, 30 napon belül a teljes áron visszavásároljuk azt!

Üdvözlettel:

Jakab László
Telefonszám: 06 30 911 1445
E-mail: jakablaszlo@diagbolt.hu

Hozzászólások

hozzászólok